Spekulasje!

I dag tänkte jag att jag skulle testa att baka dessa kakorna i dag!
Jag har inte ätit sånna på många, många år, så jag hoppas jeg får till det!


100 g margarin
3 1/2 dl sukker
1 ts hornsalt
2 1/2 dl melk
12 dl hvetemel

Smelt og avkjøl margarinen.
Bland alt det tørre.
Rør inn den smeltede, avkjølte margarinen, og arbeid hurtig deigen sammen.
Legg plast over deigen og la den stå kjølig 1-2 timer.

Elt deigen lett sammen og kjevl den til en 3-4 mm tykk leiv.
Stikk ut kakemenn, kakekoner og andre figurer.
Legg dem på smurt plate og stek dem ved 200 C i 7-10 minutter.
De skal være hvite og porøse når de er ferdige.

Avkjøl kakene på rist og pynt dem med pensel dyppet i konditorfarge blandet med vann.
Eller sprøyt på litt melisglasur, gjerne farget med kakao.
Fest en tynn trådhempe i kakene hvis de skal henges på juletreet.

Eller kanskje denne oppskriften:
2dlvann
2,3dlsukker
0,75dlsmeltet margarin
1tshornsalt
Ca 400grhvetemel

Rør vann, sukker og hornsalt til sukkeret er oppløst. Tilsett margarin vekselvis med melet til en passe, litt løs deig. Sett deigen kaldt en stund. Kjevle ut deigen og stikk ut figurer. Legg de på smurt plate og stek midt i ovnen ved 200 grader til de er lysebrune. Ca 8-10 minutter. Kjøles ned på rist .

Kommentarer
Postat av: 9-9

Tips: De som skal på treet - lag et hull med f. eks en blyant oppe i skolten på dem før de steikes.



Og de som skal spises - legg dem i pose mens de ennu e varm, då beheld du dem god og mjuk.



Og litt om ordet spekulasje!

http://www.tdm.no/default.asp?cmd=100

2008-12-21 @ 00:22:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0